ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

ΥΠΑΙΘ: Εορτή Τριών Ιεραρχών

E-mail Εκτύπωση

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Δείτε την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 13:15
 

Ευλογημένο Δωδεκαήμερο

E-mail Εκτύπωση

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Του Πρωτ. Ευαγγέλου Παχυγιαννάκη

Ήδη χρονικά, από το τέλος της εβδομάδος, εισερχόμεθα στο ευλογημένο Δωδεκαήμερο. Και για να είναι ευλογημένο πρέπει να γνωρίζομε τί είναι, πῶς καθιερώθηκε από την Εκκλησία μας και πώς πρέπει να το εορτάζομε. Λέμε, λοιπόν, ότι Δωδεκαήμερο καλείται το χρονικό διάσημα μεταξύ των μεγάλων ακινήτων εορτών των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου) και των Θεοφανίων (6. Ιανουαρίου).

1.Για να κατανοήσομε τις δύο αυτές μεγάλες Δεσποτικές εορτές πρέπει να τις συσχετίσομε με εκείνη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο  εορτασμός του Ευαγγελισμού θεσπίστηκε τον 3ο αιώνα, το έτος 243, για την 25η Μαρτίου, επειδή η ημερομηνία αυτή εκλαμβανόταν ήδη ως ημέρα της εαρινής ισημερίας. Η ημέρα εκείνη «ἐθεωρεῖτο ὑπὸ τὴν ἐπίδρασιν τῶν Ἰουδαίων καὶ μάλιστα τοῦ φιλοσόφου Φίλωνος, η πρώτη ἡμέρα τῆς δημιουργίας».

Γι’ αυτό  αντίστοιχα η Εκκλησία εισήγαγε την εορτή του Ευαγγελισμού, ως ημέρα της αναδημιουργίας του κόσμου και ανακαινίσεως του ανθρώπου.

Περισσότερα...
 

Καταργούνται οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στα Θρησκευτικά ΕΠΑ.Λ.

E-mail Εκτύπωση

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ4/177399/Δ4/22-10-2018, το Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψη και σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 34/31.07.2018 του Δ.Σ. του ΙΕΠ) προωθεί τροποποίηση του ισχύοντος Π.Δ. 40/2018 (Α΄ 76) με το οποίο ρυθμίζονται τα θέματα αξιολόγησης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. και των μαθητευόμενων του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας». Η τροποποίηση θα αφορά σε μείωση του αριθμού των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων κατά τις τελικές προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις.

Τα Θρησκευτικά του ΕΠΑ.Λ. εντάσσονται στην ομάδα των μη εξεταζόμενων γραπτώς μαθημάτων στις τελικές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις.

Περισσότερα...
 

2η Ανακοίνωση του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του ΙΑΚΕ

E-mail Εκτύπωση

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών ανακοινώνει προς τα μέλη, τους συνεργάτες, τους φίλους του και κάθε ενδιαφερόμενο, την παράταση της προθεσμίας υποβολής περιλήψεων, για τη συμμετοχή εισηγητών στο 8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με κεντρικό θέμα:

«Κοινωνία, Εκπαίδευση και Πολιτική: Σχέσεις και ανασχέσεις»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 8 έως 10 Ιουλίου 2022. Οι εργασίες θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των εισηγητών. Ταυτόχρονα, στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου εντάσσονται, για όσους εισηγητές επιθυμούν, συνεδρίες παρουσίασης εισηγήσεων από απόσταση, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης και αναρτημένες ψηφιακές ανακοινώσεις. Οι επίσημες γλώσσες του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική και οι εισηγητές θα μπορούν να υποβάλουν τις περιλήψεις τους στη γλώσσα που επιθυμούν.

Η προθεσμία υποβολής περιλήψεων παρατείνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότερα...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2022 13:23
 

Οδηγίες εφαρμογής των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών

E-mail Εκτύπωση

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις σχολικές μονάδες εγκύκλιο με θέμα "Οδηγίες εφαρμογής των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο για το σχολικό έτος 2017 – 2018".

Δείτε τις Οδηγίες

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση