ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

Επιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ.

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑ.Λ., με θέμα:

«Διδάσκοντας Θρησκευτικά στο ΕΠΑ.Λ.»

Στην συνάντηση παρεμβαίνουν με σύντομες εισηγήσεις:

  1. Γεώργιος Στριλιγκάς, Σ.Ε.Ε. Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης: «Διδάσκοντας θρησκευτικά στο ΕΠΑ.Λ.».
  2. Γεώργιος Βλοντάκης, Σ.Ε.Ε. ΠΕ88 – Γεωπονίας στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης: «Πλαίσιο λειτουργίας, προκλήσεις, προοπτικές των μαθημάτων γενικής παιδείας στο ΕΠΑ.Λ.».
  3. Πρωτ. Νικόλαος Χουδετσανάκης, Θεολόγος εκπαιδευτικός στο 5ο Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου: «Διδάσκοντας Θρησκευτικά στο ΕΠΑ.Λ.: Εμπειρίες, προβληματισμοί, καλές πρακτικές».
  4. Δημήτριος Χοϊλούς, Θεολόγος εκπαιδευτικός στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας: «Διδακτικές προσεγγίσεις του μαθήματος των Θρησκευτικών στο ΕΠΑ.Λ.».

Οι συμμετέχοντες εισηγητές διαθέτουν πολύχρονη διδακτική εμπειρία σε ΕΠΑ.Λ.

Η συνάντηση απευθύνεται σε θεολόγους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ. Μπορούν να λάβουν μέρος και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Γυμνάσια και Γ.Ε.Λ., εφόσον το επιθυμούν.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Η διεύθυνση σύνδεσης έχει σταλεί με σχετικό έγγραφο που έχει αποσταλεί στα σχολεία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 

Kαλώς ορίσατε στη δικτυακή τοποθεσία για το μάθημα των Θρησκευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Περισσότερα...
 

Αναβολή επιμορφωτικής συνάντησης - Νέα ημερομηνία

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι η προγραμματισμένη επιμορφωτική μας συνάντηση την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00-20:00, αναβλήθηκε ως προς το α΄ μέρος, λόγω του ότι συνέπεσε με άλλη εκδήλωση που προγραμματίστηκε την ίδια ώρα.

Στη συνάντησή μας παρουσιάστηκε μόνο το β΄ μέρος του αρχικού προγράμματος, με θέμα «Καλές πρακτικές για την εφαρμογή της ανεστραμμένης διδασκαλίας/τάξης» (Εισηγητής: Ιωάννης Τζωρτζάκης, Σ.Ε.Ε. Πολ. Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου).

Η ενότητα η οποία αναβλήθηκε θα παρουσιαστεί σε νέα συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την πρόταση του μεγαλύτερου μέρους των συμμετεχόντων, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, με θέμα:

«Αρχές προγραμματισμού της διδασκαλίας και αξιολόγηση της μάθησης στα Θρησκευτικά». Εισηγητής: Γεώργιος Στριλιγκάς, Σ.Ε.Ε. Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Η διεύθυνση σύνδεσης έχει σταλεί με σχετικό έγγραφο που έχει αποσταλεί στα σχολεία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 

π. Χρύσανθος Κατσουλογιαννάκης: Ο Ιερέας της Σπιναλόγκας

E-mail Εκτύπωση

Εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο του τελευταίου Ιεραπετρίτη Ιερέα της Σπιναλόγκα π. Χρύσανθου Κατσουλογιαννάκη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Ιεράπετρας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ακόμα και τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Άθως: Καράβι πολιτισμού και παράδοσης».

Η παραπάνω εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τη φετινή σχολική χρονιά μια από τις πολιτιστικές ομάδες του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας που αποτελείται από 30 μαθητές, μετά από την παρότρυνση των καθηγητών κ. Χοϊλού Δημητρίου Θεολόγου και κα Δημητριάδου Ελένη Μαθηματικό ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με την πορεία του ορθόδοξου αγιορείτικου μοναχισμού μέσα στην εκκλησιαστική ιστορία.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωσή των μαθητών πάνω στον τρόπο λειτουργίας ενός ορθόδοξου αγιορείτικου μοναστηριού αλλά κυρίως η κατανόηση της πολιτιστικής, πολιτισμικής και θρησκευτικής αξίας του Αγίου Όρους και των αγιορειτών για την ελληνορθόδοξη ιστορία και παράδοση μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 23:49 Περισσότερα...
 

Eπιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς με θέμα την ανεστραμμένη διδασκαλία/τάξη

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Ανανεώνω τις ευχές μου για υγεία και καλή δύναμη στο νέο σχολικό έτος!

Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης μου, με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και το νέο πλαίσιο αξιολόγησης του μαθητή στα Θρησκευτικά.

Η επιμορφωτική συνάντηση θα περιλαμβάνει εισηγήσεις στις εξής ενότητες:

  1. «Αρχές προγραμματισμού της διδασκαλίας και αξιολόγηση της μάθησης στα Θρησκευτικά». Εισηγητής: Γεώργιος Στριλιγκάς, Σ.Ε.Ε. Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.
  2. «Καλές πρακτικές για την εφαρμογή της ανεστραμμένης διδασκαλίας/τάξης». Εισηγητής: Ιωάννης Τζωρτζάκης, Σ.Ε.Ε. Πολ. Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.

Το 2ο μέρος της επιμόρφωσης στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που εισάγει ο Νόμος 4823/2021 στα κριτήρια και τη διαδικασία της αξιολόγησης του μαθητή στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Πληροφορίες για τη διεύθυνση σύνδεσης έχουν σταλεί στις σχολικές μονάδες.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συνάντηση είναι προαιρετική και γίνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2021 09:28
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση