ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

Εργασίες που παραλάβαμε στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης του Γλωσσικού Γραμματισμού

E-mail Εκτύπωση

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Γλωσσικού Γραμματισμού εντάσσεται στις δράσεις του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης. Ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κ. Λιάνας Καλοκύρη, Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων και με τη συμμετοχή 11 Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου διάφορων ειδικοτήτων. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε κατά το σχολ. έτος 2020-21, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, και αναμένεται να συνεχιστεί κατά το τρέχον σχολ. έτος. Στη χρονιά που πέρασε έλαβαν μέρος πολλοί εκπαιδευτικοί, από διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί θεολόγοι.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Παρακάτω δημοσιεύουμε δύο δείγματα της εργασίας των εκπαιδευτικών ομάδων, τα οποία εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και ιι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί τα προώθησαν για την ιστοσελίδα μας.

Το πρώτο παραλάβαμε από την κ. Σοφία Λασκαρίδου, θεολόγο εκπαιδευτικό στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Δείτε σύντομη περιγραφή της εργασίας των μαθητών εδώ...

Το δεύτερο είναι μια μαθητική εργασία που παραλάβαμε από την κ. Ιορδάνα Δούκη, θεολόγο εκπαιδευτικό στο ΓΕΛ Χάρακα Ηρακλείου κατά το σχολ, έτος 2020-21.

Δείτε την εργασία εδώ...

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2021 18:03
 

Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών της Α΄, και Β΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

E-mail Εκτύπωση

Δημοσιεύτηκε και στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες εγκύκλιος με θέμα "Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας της Α΄, Β΄ και Γ΄τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης (4ετούς) Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2019-2020".

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα που αφορούν στα Θρησκευτικά της Α΄ και Β΄ τάξης ΕΠΑ.Λ.

Συγκεκριμένα:

Στην Α ́ τάξη Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Α ́(Ημερησίου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ) για το σχ. έτος 2019-2020 ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί σύμφωνα με το με αριθ. πρωτ. 168781/Δ2/09-10-17 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ σχετικά με τη «Οδηγίες Διδασκαλίας για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Ημερήσια και Εσπερινά Λύκεια για το σχολικό έτος 2017-2018».

Στην Β ́ τάξη Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών στη Β ́ τάξη Ημερησίου ΕΠΑ.Λ για το σχ. έτος 2019-2020, ισχύουν επίσης η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί σύμφωνα με το αριθ.πρωτ. 168781/Δ2/09-10-17 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ σχετικά με τη «Οδηγίες Διδασκαλίας για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Ημερήσια και Εσπερινά Λύκεια για το σχολικό έτος 2017-2018».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 14:44
 

Νέα Υπουργική Απόφαση για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων νέα Υπουργική Απόφαση (61178/ΓΔ4/1-6-2021, ΦΕΚ Β΄2286) για τη διαδικασία χορήγησης απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.

Δείτε την Υπουργική Απόφαση

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2021 13:51
 

Νομοθεσία για την αξιολόγηση του μαθητή (2020-21)

E-mail Εκτύπωση

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (2020-21)

Η αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου από το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) προκύπτει από το Π.Δ. 126/2016 και τον Νόμο 4692/2020. ο οποίος τροποποίησε κάποιες διατάξεις του πρώτου.

Η αξιολόγηση των μαθητών του Λυκείου και του ΕΠΑΛ από το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) προκύπτει από τον Νόμο 4610/2019 και τον Νόμο 4692/2020, ο οποίος τροποποίησε κάποιες διατάξεις του πρώτου.

Επικουρικά βλ. και Υπουργική Απόφαση 125708/Δ2/21-09-2020 με θέμα «Ομάδες και κλάδοι μαθημάτων, τρόπος και χρόνος εξέτασης και βαθμολόγησης, ορισμός και υποχρεώσεις επιτηρητών, υποχρεώσεις μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τρόπος διατύπωσης των θεμάτων, βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, αναβαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Γενικού Λυκείου, τρόπος φύλαξης των γραπτών και κάθε άλλο σχετικό θέμα».

Ταυτόχρονα, ισχύει η εγκύκλιος 167603/ΓΔ4/9-12-2020 του ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. Δείτε την εγκύκλιο εδώ.

Βλ., επίσης, κατά μάθημα, τις Διδακτικές Οδηγίες, διδακτέα ύλη κλπ. εδώ: http://iep.edu.gr/el/graf-b-yliko

Περισσότερα...
 

Εργασίες που παραλάβαμε: "Ο Ι. Ναός Αγίου Παντελεήμονα στο Μπιτζαριανό Πεδιάδος"

E-mail Εκτύπωση

Τα παιδιά του Γυμνασίου Καστελλίου Πεδιάδος βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο δημιουργικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης στη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω των υγειονομικών μέτρων, κατά το σχολ. έτος 2020-21. Συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το διασχολικό ραδιόφωνο "Τα θρανία της άνοιξης". Υπεύθυνος του διασχολικού συνεργατικού ραδιοφώνου είναι ο κύριος Χαράλαμπος Μπαλτάς, ο οποίος είναι και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας "Το Σκασιαρχείο". Η συνεργασία είχε αρχίσει πέρυσι με τη διαμεσολάβηση της εκπαιδευτικού κυρίας Αθανασιάδου Ευαγγελίας, ΠΕ08, και η ιδέα της παρούσας εργασίας, που δημοσιεύεται παρακάτω, από την κυρία Μαρία Δρούλου, ΠΕ01, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Πληροφόρηση για πρόγραμμα υπάρχει στην ιστοσελίδα: https://wakelet.com/@ta_thrania_tis_anoiksis

Ευχαριστούμε και αυγχαίρουμε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς και τη μαθήτρια Κάτια Βούβα-Σπυροπούλου για την εργασία που εκπόνησε και παραλάβαμε.

Δείτε δείγμα της εργασίας των παιδιών εδώ.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση