ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Θεατρική παράσταση: "Πόλις εάλω"

E-mail Εκτύπωση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Ρεθεμνιώτη συγγραφέα καί δασκάλου Ειδικής Αγωγής κ. Γεωργίου Καλογεράκη με τίτλο «Πόλις Εάλω». Την παράσταση ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα της Σύναξης Νέων και Φοιτητών της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσας) Μασταμπά, τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 7.00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα...

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Α΄θμια και τη Β΄θμια Εκπαίδευση στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα  για την Α΄θμια και τη Β΄θμια Εκπαίδευση

Κρήτη- Πολιτισμός: μελετώντας Καζαντζάκη και Πρεβελάκη

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στα πλαίσια συνεργασίας και στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στην εκπόνηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος, με ταυτόχρονη πραγματοποίηση εικαστικών δρώμενων, με θέμα: «Γνωρίζοντας τον Πολιτισμό της Κρήτης μέσα από την κρητική ματιά του Νίκου Καζαντζάκη και του Παντελή Πρεβελάκη».

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2015 10:36 Περισσότερα...
 

Βιβλιοπαρουσίαση: Κουκουνάρα-Λιάγκη Μ., Επιστήμες της Παιδαγωγικής και πρώτη εφηβεία

E-mail Εκτύπωση

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gutemberg το νέο συγγραφικό πόνημα του Μάριου Κουκουνάρα-Λιάγκη, Λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με τίτλο "Επιστήμες της Παιδαγωγικής και πρώτη εφηβεία. Συμβολή στη διδακτική μεθολοδολογία της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης".

Η μελέτη αυτή αφορά την πρώτη εφηβεία (11-15 ετών) και την παιδαγωγική της προσέγγιση. Αναλύονται με έναν ευρηματικό εκπαιδευτικά τρόπο, με θεωρία και πράξη, η σημασία του πλαισίου της οικογένειας, των φίλων, του σχολείου και των κοινωνικών ομάδων στη ζωή των εφήβων, η ανάπτυξη της θρησκευτικότητας και της πίστης, η κατάλληλη για την πρώτη εφηβεία παιδαγωγική προσέγγιση και διδακτική μεθοδολογία των μαθημάτων στο Δημοτικό και Γυμνάσιο και η σύγχρονη παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης. Παρουσιάζονται σε συνδυασμό με την επιστημονική τεκμηρίωση τους σχέδια-σενάρια μαθήματος για δασκάλους και εκπαιδευτικούς με έμφαση στη δημιουρ­γία κοινότητας μάθησης και σχέδια μαθήματος για δασκάλους και θεολόγους ως παραδείγματα της προτεινόμενης μεθόδου.

Απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς δασκάλους και τους φοιτητές τους, σε εκπαιδευτικούς, σε εμψυχωτές και παιδαγωγούς που σχε­τίζονται με την εκπαίδευση και την αγωγή εφήβων και σε γονείς που επιχει­ρούν να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά τη στιγμή που εισέρχονται πλέον στην εφηβεία και αρχίζουν να μην αναγνωρίζονται.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2015 09:24 Περισσότερα...
 

Εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ιερομάρτυρα Σμύρνης Άγιο Χρυσόστομο

E-mail Εκτύπωση

Εκδηλώσεις προς τιμήν του μαρτυρικού ιεράρχη της Σμύρνης Αγίου Χρυσοστόμου θα γίνουν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, με αφορμή την 93η επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου και ο σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου.

Περισσότερα...
 

Εσπερίδα για τον όσιο Κυρ-Ιωάννη τον Ξένο

E-mail Εκτύπωση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης προγραμματίζει εσπερίδα αφιερωμένη στον όσιο Ιωάννη τον Ξένο, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση