ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας: "Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο"

E-mail Εκτύπωση

Το 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας, με θέμα «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο», διοργανώνει το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», στις 17 και 18 Μαρτίου 2018. Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης. Το Μαθητικό Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.

Το 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας και είναι μια καινοτόμος δράση που υλοποιείται από το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» τα τρία τελευταία χρόνια (2014-2017), προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να διερευνήσουν θεολογικά ζητήματα μέσω της διεπιστημονικότητας και της διαθεματικής προσέγγισης, να αναζητήσουν ήθη και έθιμα συνυφασμένα και με τη θρησκεία τους, να μελετήσουν θέματα που άπτονται της επιστήμης, αλλά και της θρησκείας και να πάρουν θέση απέναντι σε κοινωνικά και άλλα προβλήματα εξετάζοντάς τα και υπό το χρίσμα της χριστιανικής ηθικής.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2018 και η προθεσμία υποβολής των εργασιών μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2018. Η ανακοίνωση του προγράμματος θα γίνει το Μάρτιο 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του εν λόγω Συνεδρίου (θεματολογία, είδος μαθητικών εργασιών), οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://www.mstheol.edu.gr/ , καθώς και στα τηλέφωνα 6973-248.249 (κ. Αντικουλάνη Κυριακή, ΠΕ01) και 2310-908.700 (κ. Σαλονικίδης Δημήτριος, ΠΕ02) ή στα email: demsalonik@yahoo.gr , kikianti@yahoo.gr .

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Εγκύκλιος ΥΠΠΕΘ

Ενημερωτικό σημείωμα

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 11:42
 

Νέα Προγράμματα Σπουδών – Οδηγίες γύρω από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχοντας ολοκληρώσει ένα πρώτο κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων με τους θεολόγους εκπαιδευτικούς σε διάφορες πόλεις της Κρήτης, καθώς επίσης 13 επιμορφωτικές ημερίδες -μέχρι στιγμής- με εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Σχ. Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα τη διδασκαλία των Θρησκευτικών με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα συμπεράσματα γύρω από αυτό το θέμα, με μοναδική έγνοια να βοηθήσω όσο είναι εφικτό στο έργο σας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 08:49 Περισσότερα...
 

Με επιτυχία η εκδήλωση του Ι.Α.Κ.Ε. με θέμα "Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα: Προκλήσεις, προοπτικές"

E-mail Εκτύπωση

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείου Ibis Styles Heraklion Center, στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διαλόγου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), με θέμα «Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα: Προκλήσεις, προοπτικές».

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες μας από ποικίλους χώρους, αρκετοί εκπαιδευτικοί και νομικοί,  καθώς επίσης στελέχη ή εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της πόλης του Ηρακλείου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, παρόντος και του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, καθώς επίσης και άρχοντες οφφικίαλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Περισσότερα...
 

Εκδήλωση διαλόγου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, με θέμα «Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα: Προκλήσεις, προοπτικές»

E-mail Εκτύπωση

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) προγραμματίζει εκδήλωση διαλόγου, με θέμα «Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα: Προκλήσεις, προοπτικές», με ομιλητή τον Γιώργο Καλαντζή, Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:00, στο Ηράκλειο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ibis Styles Heraklion Center, (Κορωναίου 26, όπισθεν Ναού Αγίου Τίτου). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα...

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 05 Νοέμβριος 2017 10:35
 

Επιμορφωτικές συναντήσεις θεολόγων εκπαιδευτικών Ιεράπετρας και Σητείας

E-mail Εκτύπωση

Επιμορφωτικές συναντήσεις για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Ημερήσιων και Εσπερινών  Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της Δ/νσης Δ.Ε. Λασιθίου, που υπηρετούν σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής Σητείας (Σητεία, Παλαίκαστρο, Τουρλωτή, Χανδράς) και της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας (Ιεράπετρα, Κουτσουράς, Μακρυγιαλός), με θέμα «Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου - Διδασκαλία με το νέο ΠΣ στα Θρησκευτικά Γυμνασίου και Λυκείου», πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017 11:25 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση