ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Οδηγίες για την ενεργοποίηση του Webex Meeting μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

E-mail Εκτύπωση

Ξεκίνησε από το Υπουργείο Παιδείας η διανομή στους εκπαιδευτικούς λογαριασμών για το Webex Meetings και η ενεργοποίησή τους μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Το Webex Meetings προσφέρεται για την υλοποίηση σύγχρονης εκπαίδευσης από απόσταση και τηλεδιασκέψεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση ενός δωματίου Webex Meetings είναι να έχει ο εκπαιδευτικός λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Δείτε οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού και σύνδεσης στο Webex Meetings:

Σύντομος οδηγός για την ενεργοποίηση του λογαριασμού Webex Meetings (σύνταξη Λαγός Σταύρος, ΠΕΚΕΣ Κρήτης)

Σύντομες οδηγίες για συμμετοχή ή για δημιουργία μιας τηλεδιάσκεψης στο Webex Meetings

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 12:25
 

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι

Ανανεώνω τις ευχές μου για ένα γόνιμο και δημιουργικό σχολικό έτος.

Σε συνέχεια προηγούμενου εγγράφου μου και λόγω ερωτημάτων πολλών συναδέλφων, επανέρχομαι στο θέμα του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου με ορισμένες συμπληρωματικές επισημάνσεις.

α) Νέα Προγράμματα Σπουδών και νέα Βιβλία θρησκευτικών: Από το φετινό σχολικό έτος, χρησιμοποιούμε νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και νέα Βιβλία Μαθητή, τα οποία έχουν αποσταλεί στα σχολεία. Όλο το υλικό είναι αναρτημένο στη διεύθυνση:

http://iep.edu.gr/el/component/k2/1048-nea-programmata-spoudon-kai-vivlia-sta-thriskeftika

Περισσότερα...
 

Έναρξη σχολικού έτους – Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου σχολικού έτους. Σε κάθε νέο ξεκίνημα εντείνεται η δημιουργική προσμονή για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση της εργασίας μας, για την ενημέρωση γύρω από τις νέες συνθήκες και την προσαρμογή μας σε αυτές και πάνω από όλα για την υποδοχή των μαθητών/τριών και την οικοδόμηση της διδακτικής σχέσης μας, με στόχο τη μαθησιακή και πνευματική προκοπή τους. Εύχομαι εγκάρδια «ὁ πανσόφους τοὺς ἁλιεῖς ἀναδείξας» να σας ενδυναμώνει και να σας στηρίζει στο έργο σας.

Σημειώνω μερικές βασικές υπενθυμίσεις, για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στο ξεκίνημά μας:

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2020 12:07 Περισσότερα...
 

Διαδικτυακή Ημερίδα για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19

E-mail Εκτύπωση

Διαδικτυακή Ημερίδα (Webinar) για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 θα πραγματοποιήσει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης. Η εκδήλωση θα γίνει σε διαδικτυακό περιβάλλον με εφαρμογή τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2020, ώρα 18:00-21:00, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Περισσότερα...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 09 Ιούνιος 2020 09:42
 

Σεμινάριο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου "Καιρός" για την Εκπαίδευση από απόσταση στα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος από απόσταση, με θέμα «Εκπαίδευση από απόσταση στα Θρησκευτικά».

Με το πρόγραμμα αυτό ο «Καιρός» ανταποκρίνεται στο αίτημα πολλών μελών του και πολλών εκπαιδευτικών του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για την επιμορφωτική υποστήριξη του εγχειρήματος της εκπαίδευσης από απόσταση στο μάθημα των Θρησκευτικών, λόγω των έκτακτων εκπαιδευτικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο έργο τους κατά την τρέχουσα συγκυρία. Ειδικότεροι στόχοι είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και ο σχεδιασμός διδακτικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης από απόσταση.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης Webex και θα περιλαμβάνει μια σειρά ενημερωτικών/επιμορφωτικών τηλε-συνεργασιών, με θέματα σχετικά με την εκπαίδευση από απόσταση στα Θρησκευτικά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Μάιος 2020 21:20 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση