THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

Διδάσκοντας Θρησκευτικά με διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη για όλους, καθώς χρειάζεται να εργαστούμε μακριά από το οικείο σχολικό περιβάλλον, χωρίς τη φυσική παρουσία των μαθητών, με περιορισμούς και δυσκολίες. Η αποστολή μας είναι κρίσιμη, καθότι καλούμαστε να υποστηρίξουμε τους μαθητές μας εξ αποστάσεως. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου αναπτύσσεται, πλέον, σε περιβάλλον «σύγχρονης» εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρά τις προετοιμασίες που έχουν γίνει. Ας αισιοδοξούμε ότι τα προβλήματα θα παρέλθουν και ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στις τάξεις μας, σοφότεροι και δυνατότεροι. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπάρχουν.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε σύντομη πληροφόρηση και χρήσιμες διαδικτυακές διευθύνσεις, για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εργασίας σας κατά την τρέχουσα περίοδο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

Γεώργιος Στριλιγκάς

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2020 20:32 Περισσότερα...
 

Ευλογημένο Δωδεκαήμερο

E-mail Εκτύπωση

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Του Πρωτ. Ευαγγέλου Παχυγιαννάκη

Ήδη χρονικά, από το τέλος της εβδομάδος, εισερχόμεθα στο ευλογημένο Δωδεκαήμερο. Και για να είναι ευλογημένο πρέπει να γνωρίζομε τί είναι, πῶς καθιερώθηκε από την Εκκλησία μας και πώς πρέπει να το εορτάζομε. Λέμε, λοιπόν, ότι Δωδεκαήμερο καλείται το χρονικό διάσημα μεταξύ των μεγάλων ακινήτων εορτών των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου) και των Θεοφανίων (6. Ιανουαρίου).

1.Για να κατανοήσομε τις δύο αυτές μεγάλες Δεσποτικές εορτές πρέπει να τις συσχετίσομε με εκείνη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο  εορτασμός του Ευαγγελισμού θεσπίστηκε τον 3ο αιώνα, το έτος 243, για την 25η Μαρτίου, επειδή η ημερομηνία αυτή εκλαμβανόταν ήδη ως ημέρα της εαρινής ισημερίας. Η ημέρα εκείνη «ἐθεωρεῖτο ὑπὸ τὴν ἐπίδρασιν τῶν Ἰουδαίων καὶ μάλιστα τοῦ φιλοσόφου Φίλωνος, η πρώτη ἡμέρα τῆς δημιουργίας».

Γι’ αυτό  αντίστοιχα η Εκκλησία εισήγαγε την εορτή του Ευαγγελισμού, ως ημέρα της αναδημιουργίας του κόσμου και ανακαινίσεως του ανθρώπου.

Περισσότερα...
 

Οδηγίες για τη διδασκαλία και την αξιολόγηση του μαθητή (2020-21)

E-mail Εκτύπωση

Δείτε τις Οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για την ύλη και τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και τις Οδηγίες για την Αξιολόγηση, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και το ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2020-2021:

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο Γυμνάσιο

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο Γενικό Λύκειο

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο ΕΠΑΛ

Οδηγίες για την αξιολόγηση κατά μάθημα στο Λύκειο

Οδηγίες για την αξιολόγηση του μαθητή εξ αποστάσεως

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2020 12:56
 

Οργάνωση τετραμηνιαίου Διαγωνίσματος με ερωτήσεις κλειστού και ανοικτού τύπου

E-mail Εκτύπωση

Γενικές αρχές

Για τον προγραμματισμό της γραπτής εξέτασης του τετραμήνου τηρούνται τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία για την αξιολόγηση του μαθητή, ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων διαγωνισμάτων, τη στόχευση της αξιολόγησης, την εξεταστέα ύλη, την προειδοποίηση της εξέτασης, τον χρόνο διεξαγωγής, τη διάρκεια, τον χαρακτήρα, τη δομή, το περιεχόμενο, τη μορφή των ερωτήσεων, τη μοριοδότηση των θεμάτων, τη βαθμολόγηση, τη βαρύτητα του διαγωνίσματος στο πλαίσιο του Τετραμήνου κ.ά.  Για το ζήτημα αυτό είναι χρήσιμες και οι ειδικές οδηγίες που ισχύουν για κάθε μάθημα ξεχωριστά.

Κατά τη διατύπωση των ερωτήσεων, στο προβλεπόμενο διαγώνισμα στο μάθημα των Θρησκευτικών, χρειάζεται να λαμβάνονται υπόψη οι παρακάτω γενικές αρχές:

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 21:55 Περισσότερα...
 

Τα νέα Προγράμματα Σπουδών και τα νέα Βιβλία Θρησκευτικών σε ψηφιακή μορφή

E-mail Εκτύπωση

Από το σχολικό έτος 2020-21, εφαρμόζονται νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και νέα Βιβλία Μαθητή, τα οποία έχουν αποσταλεί στα σχολεία. Τα νέα Προγράμματα και τα Βιβλία είναι μεταβατικά, μέχρι την εκπόνηση των οριστικών νέων.

Τα νέα Προγράμματα Σπουδών και τα νέα βιβλία Θρησκευτικών έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση:

http://iep.edu.gr/el/component/k2/1048-nea-programmata-spoudon-kai-vivlia-sta-thriskeftika

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2020 13:01 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση