ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

Διδάσκοντας Θρησκευτικά με διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη για όλους, καθώς χρειάζεται να εργαστούμε μακριά από το οικείο σχολικό περιβάλλον, χωρίς τη φυσική παρουσία των μαθητών, με περιορισμούς και δυσκολίες. Η αποστολή μας είναι κρίσιμη, καθότι καλούμαστε να υποστηρίξουμε τους μαθητές μας εξ αποστάσεως. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου αναπτύσσεται, πλέον, σε περιβάλλον «σύγχρονης» εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρά τις προετοιμασίες που έχουν γίνει. Ας αισιοδοξούμε ότι τα προβλήματα θα παρέλθουν και ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στις τάξεις μας, σοφότεροι και δυνατότεροι. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπάρχουν.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε σύντομη πληροφόρηση και χρήσιμες διαδικτυακές διευθύνσεις, για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εργασίας σας κατά την τρέχουσα περίοδο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

Γεώργιος Στριλιγκάς

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2020 20:32 Περισσότερα...
 

Οργάνωση τετραμηνιαίου Διαγωνίσματος με ερωτήσεις κλειστού και ανοικτού τύπου

E-mail Εκτύπωση

Γενικές αρχές

Για τον προγραμματισμό της γραπτής εξέτασης του τετραμήνου τηρούνται τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία για την αξιολόγηση του μαθητή, ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων διαγωνισμάτων, τη στόχευση της αξιολόγησης, την εξεταστέα ύλη, την προειδοποίηση της εξέτασης, τον χρόνο διεξαγωγής, τη διάρκεια, τον χαρακτήρα, τη δομή, το περιεχόμενο, τη μορφή των ερωτήσεων, τη μοριοδότηση των θεμάτων, τη βαθμολόγηση, τη βαρύτητα του διαγωνίσματος στο πλαίσιο του Τετραμήνου κ.ά.  Για το ζήτημα αυτό είναι χρήσιμες και οι ειδικές οδηγίες που ισχύουν για κάθε μάθημα ξεχωριστά.

Κατά τη διατύπωση των ερωτήσεων, στο προβλεπόμενο διαγώνισμα στο μάθημα των Θρησκευτικών, χρειάζεται να λαμβάνονται υπόψη οι παρακάτω γενικές αρχές:

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 21:55 Περισσότερα...
 

Τα νέα Προγράμματα Σπουδών και τα νέα Βιβλία Θρησκευτικών σε ψηφιακή μορφή

E-mail Εκτύπωση

Από το σχολικό έτος 2020-21, εφαρμόζονται νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και νέα Βιβλία Μαθητή, τα οποία έχουν αποσταλεί στα σχολεία. Τα νέα Προγράμματα και τα Βιβλία είναι μεταβατικά, μέχρι την εκπόνηση των οριστικών νέων.

Τα νέα Προγράμματα Σπουδών και τα νέα βιβλία Θρησκευτικών έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση:

http://iep.edu.gr/el/component/k2/1048-nea-programmata-spoudon-kai-vivlia-sta-thriskeftika

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2020 13:01 Περισσότερα...
 

Οδηγίες για τη διδασκαλία και την αξιολόγηση του μαθητή (2020-21)

E-mail Εκτύπωση

Δείτε τις Οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για την ύλη και τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και τις Οδηγίες για την Αξιολόγηση, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και το ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2020-2021:

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο Γυμνάσιο

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο Γενικό Λύκειο

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο ΕΠΑΛ

Οδηγίες για την αξιολόγηση κατά μάθημα στο Λύκειο

Οδηγίες για την αξιολόγηση του μαθητή εξ αποστάσεως

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2020 12:56
 

Εργασίες που παραλάβαμε στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης του Γλωσσικού Γραμματισμού

E-mail Εκτύπωση

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Γλωσσικού Γραμματισμού εντάσσεται στις δράσεις του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης. Ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κ. Λιάνας Καλοκύρη, Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων και με τη συμμετοχή 11 Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου διάφορων ειδικοτήτων. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε κατά το σχολ. έτος 2020-21, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, και αναμένεται να συνεχιστεί κατά το τρέχον σχολ. έτος. Στη χρονιά που πέρασε έλαβαν μέρος πολλοί εκπαιδευτικοί, από διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί θεολόγοι.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Παρακάτω δημοσιεύουμε δύο δείγματα της εργασίας των εκπαιδευτικών ομάδων, τα οποία εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και ιι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί τα προώθησαν για την ιστοσελίδα μας.

Το πρώτο παραλάβαμε από την κ. Σοφία Λασκαρίδου, θεολόγο εκπαιδευτικό στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Δείτε σύντομη περιγραφή της εργασίας των μαθητών εδώ...

Το δεύτερο είναι μια μαθητική εργασία που παραλάβαμε από την κ. Ιορδάνα Δούκη, θεολόγο εκπαιδευτικό στο ΓΕΛ Χάρακα Ηρακλείου κατά το σχολ, έτος 2020-21.

Δείτε την εργασία εδώ...

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2021 18:03
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση