ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

Διδάσκοντας Θρησκευτικά με διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη για όλους, καθώς χρειάζεται να εργαστούμε μακριά από το οικείο σχολικό περιβάλλον, χωρίς τη φυσική παρουσία των μαθητών, με περιορισμούς και δυσκολίες. Η αποστολή μας είναι κρίσιμη, καθότι καλούμαστε να υποστηρίξουμε τους μαθητές μας εξ αποστάσεως. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου αναπτύσσεται, πλέον, σε περιβάλλον «σύγχρονης» εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρά τις προετοιμασίες που έχουν γίνει. Ας αισιοδοξούμε ότι τα προβλήματα θα παρέλθουν και ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στις τάξεις μας, σοφότεροι και δυνατότεροι. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπάρχουν.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε σύντομη πληροφόρηση και χρήσιμες διαδικτυακές διευθύνσεις, για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εργασίας σας κατά την τρέχουσα περίοδο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

Γεώργιος Στριλιγκάς

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2020 20:32 Περισσότερα...
 

Οργάνωση τετραμηνιαίου Διαγωνίσματος με ερωτήσεις κλειστού και ανοικτού τύπου

E-mail Εκτύπωση

Γενικές αρχές

Για τον προγραμματισμό της γραπτής εξέτασης του τετραμήνου τηρούνται τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία για την αξιολόγηση του μαθητή, ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων διαγωνισμάτων, τη στόχευση της αξιολόγησης, την εξεταστέα ύλη, την προειδοποίηση της εξέτασης, τον χρόνο διεξαγωγής, τη διάρκεια, τον χαρακτήρα, τη δομή, το περιεχόμενο, τη μορφή των ερωτήσεων, τη μοριοδότηση των θεμάτων, τη βαθμολόγηση, τη βαρύτητα του διαγωνίσματος στο πλαίσιο του Τετραμήνου κ.ά.  Για το ζήτημα αυτό είναι χρήσιμες και οι ειδικές οδηγίες που ισχύουν για κάθε μάθημα ξεχωριστά.

Κατά τη διατύπωση των ερωτήσεων, στο προβλεπόμενο διαγώνισμα στο μάθημα των Θρησκευτικών, χρειάζεται να λαμβάνονται υπόψη οι παρακάτω γενικές αρχές:

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 21:55 Περισσότερα...
 

Χριστός Ανέστη!

E-mail Εκτύπωση

 

Οδηγίες για τη διδασκαλία και την αξιολόγηση του μαθητή (2020-21)

E-mail Εκτύπωση

Δείτε τις Οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για την ύλη και τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και τις Οδηγίες για την Αξιολόγηση, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και το ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2020-2021:

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο Γυμνάσιο

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο Γενικό Λύκειο

Οδηγίες για την ύλη και τη διδασκαλία στο ΕΠΑΛ

Οδηγίες για την αξιολόγηση κατά μάθημα στο Λύκειο

Οδηγίες για την αξιολόγηση του μαθητή εξ αποστάσεως

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2020 12:56
 

«ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ…»

E-mail Εκτύπωση

«ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ…»

Του Πρωτ. Ευαγγέλου Παχυγιαννάκη

Μέσα στα βαθιά μεσάνυχτα της «μιᾶς Σαββάτων» οι Πατριάρχες, οι Επίσκοποι κι οι ταπεινοί Ιερείς ανά την οικουμένη σε πόλεις και σε χωριά, στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, φορώντας τα λευκά τους άμφια και κρατώντας την αναμμένη λαμπάδα από το ακοίμητο καντήλι του ιερού Βήματος, θα βγουν στην Ωραία Πύλη του Ναού και θα καλέσουν τους πιστούς: «Δεῦτε, λάβετε φῶς, ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτός»! Και οι πιστοί θα προσέλθουν να ανάψουν τη λαμπαδίτσα τους και να μεταφέρουν το ανέσπερον φως της Αναστάσεως στο σπίτι τους και στην καρδιά τους!

Η παλιά συνήθεια ήθελε τη νοικοκυρά να φέρει αυτή πρώτη το φως  της Ανάστασης στο σπίτι και με το αναμμένο κερί να σφραγίσει την είσοδο του σπιτιού με το σημάδι του σταυρού, για να μποδίζει κάθε κακό να μπει μέσα  και να ταράξει τη γαλήνη που έφερνε στο σπίτι ο αναστημένος Χριστός. Κι ύστερα θα ανάψει το καντήλι και τη φωτιά για να ψήσει το πρώτο λιτό αναστάσιμο φαγητό και να τσουγκρίσουν όλα τα μέλη της οικογένειας το λαμπριάτικο κόκκινο αυγό και να φάνε το μοσχομυριστό σκαλτσούνι. Η γυναίκα είναι η πρώτη που έφερε το λαμπριάτικο μήνυμα της  Ανάστασης στον κόσμο και η «από θέας ευαγγελίστρια» του καινού μηνύματος «της θείας ευφροσύνης».

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση