THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Νέος κύκλος τηλεδιασκέψεων για θεολόγους εκπαιδευτικούς

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, επιμορφωτικών/ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων για θεολόγους εκπαιδευτικούς, με θέμα «Εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση με ψηφιακά μέσα στα Θρησκευτικά», στις οποίες κλήθηκαν να συμμετέχουν κατά ομάδες και περιοχές οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν νέες παρόμοιες τηλεδιασκέψεων, με το ίδιο θέμα, για όσους εκπαιδευτικούς δεν έλαβαν μέρος, για οποιοδήποτε λόγο, στον πρώτο κύκλο.

Οι τηλεδιασκέψεις του δεύτερου κύκλου θα γίνουν ως εξής:

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, ώρα 18:00-19:00: Θεολόγοι εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη που δεν έλαβαν μέρος στις τηλεδιασκέψεις του πρώτου κύκλου. (ώρα σύνδεσης: 17:45-18:00)

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, ώρα 18:00-19:00: Θεολόγοι εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη που δεν έλαβαν μέρος στις τηλεδιασκέψεις του πρώτου κύκλου. (ώρα σύνδεσης: 17:45-18:00)

Προσεχώς, θα ανακοινωθεί ο επόμενος κύκλος επιμορφωτικών τηλεδιασκέψεων, με θέμα την παιδαγωγική λειτουργία της σύγχρονης και της ασύγχρονης εκπαίδευσης από απόσταση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γεώργιος Στριλιγκάς

Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

 

Επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς

Προς: Τους κ.κ. θεολόγους καθηγητές/τριες των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων

Θέμα: Επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς.

Σχετ.: Αρ. Πρωτ. 38942/Δ2/18-03-2020, με θέμα «Οδηγίες Υλοποίησης Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με Σύγχρονη Μέθοδο Διδασκαλίας» και Αρ. Πρωτ. 39676/Δ2/20-03-2020, με θέμα «Διαβίβαση Οδηγιών για Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από τις παραπάνω εγκυκλίους και σε συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου μου (Φ2/692/23-03-2020), σας ενημερώνω ότι από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσει πρόγραμμα επιμορφωτικών/ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων για θεολόγους εκπαιδευτικούς, με θέμα «Εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση με ψηφιακά μέσα στα Θρησκευτικά».

Σύμφωνα με τη σύσταση των Οδηγιών του ΥΠΑΙΘ, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε απογευματινές ώρες, ως εξής:

Περισσότερα...
 

Εκπαίδευση από απόσταση στα Θρησκευτικά κατά την τρέχουσα περίοδο

Προς: Τους κ.κ. θεολόγους καθηγητές/τριες των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων

Θέμα: Προγραμματισμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από απόσταση στα Θρησκευτικά.

Σχετ.: Αρ. Πρωτ. 38942/Δ2/18-03-2020/ΥΠΑΙΘ, με θέμα «Οδηγίες Υλοποίησης Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με Σύγχρονη Μέθοδο Διδασκαλίας» και Αρ. Πρωτ. 39676/Δ2/20-03-2020/ΥΠΑΙΘ, με θέμα «Διαβίβαση Οδηγιών για Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».

Συνημμ.: Συνοπτικές οδηγίες για εκπαίδευση από απόσταση με ψηφιακά μέσα στα Θρησκευτικά.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από τις παραπάνω εγκυκλίους, σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης από απόσταση, επικοινωνώ μαζί σας δηλώνοντας ότι είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει ή θα προκύψει κατά την εφαρμογή τους. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να ανταλλάξουμε ενημέρωση για καλές πρακτικές ή για να συζητήσουμε τυχόν δυσκολίες που υπάρχουν.

Ο βασικός σκοπός της προσπάθειας, κατά την τρέχουσα περίοδο, οργάνωσης εκπαίδευσης από απόσταση είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία και η ενεργοποίησή τους μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων. Η διαδικασία αυτή είναι έκτακτη και επικουρική και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διδασκαλία στην τάξη. Μπορεί, όμως, να συμβάλει στην ψυχοκοινωνική και γενικότερα στην εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, χρειάζεται να προσδιορίσουμε με ρεαλισμό τον στόχο μας και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες με υπευθυνότητα και παιδαγωγικό πνεύμα, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε μαθήματος, τη βαθμίδα και την τάξη των μαθητών, τις αντικειμενικές δυνατότητες και τις τυχόν δυσκολίες που υπάρχουν. Τα παραπάνω ισχύουν ιδιαιτέρως για το μάθημά μας, το οποίο θα πρέπει να συμβάλει ανοίγοντας δρόμους αισιοδοξίας και όχι επιφορτίζοντας άσκοπα με «φορτία βαρέα και δυσβάστακτα» (Ματθ. 23, 4). Θα ήταν καλό στην πρώτη επικοινωνία με τους μαθητές να τους ενημερώσουμε για τον σκοπό του προγράμματος, επιδιώκοντας το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα πριν κάνουμε οτιδήποτε. Ας έχουμε κατά νου ότι επιδιώκουμε το εφικτό, με απλές διαδικασίες και εύχρηστες εφαρμογές. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και όχι να τα επιβαρύνουμε περισσότερο.

Περισσότερα...
 

Βιβλιοπαρουσίαση: Γ. Καμπαναράκη, Ιλαρίων Σιναΐτης ο Κρης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου πραγματοποιεί, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αρκαλοχώρι, την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γεωργίου Καμπαναράκη:

IΛΑΡIΩΝ ΣIΝΑΪΤΗΣ Ο ΚΡΗΣ

(1765-1838)

Μητροπολίτης Τορνόβου Βουλγαρίας

Ομιλητές:

Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας
Γεώργιος Στριλιγκάς, θεολόγος - φιλόλογος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού ‘Εργου Θεολόγων
Ιωάννης Τσερεβελάκης, φιλόλογος - θεολόγος, Άρχων Πρωτονοτάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας
Γεώργιος Καμπαναράκης, φιλόλογος, συγγραφέας

Συντονιστής:

Ιωάννης Λίλης, Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

Διοργάνωση:

Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

 

Η σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ1/5106/ΓΔ4/15-1-2020) "την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός.Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας".

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της παραπάνω εγκυκλίου και με γνώμονα το πνεύμα της εορτής, καλούνται οι σχολικές μονάδες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για την οργάνωση δράσεων, οι οποίες θα αναδεικνύουν το περιεχόμενο και το μήνυμα αυτού του σημαντικού γεγονότος για την Παιδεία. Παρακαλούνται, ιδιαιτέρως, οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν τις σχολικές μονάδες, όσο είναι εφικτό, σε αυτό το έργο.

Περισσότερα...
 

ΥΠΑΙΘ: Εορτή Τριών Ιεραρχών

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Δείτε την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ

 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

We have 67 guests online

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1170315

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

«Νομοκανονικά», Επιθεώρηση Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου , τ. 2

«Νομοκανονικά», Επιθεώρηση Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου

Χαιρετίζει και «μετά χαράς και ευαρεσκείας» επευλογεί τη συμπλήρωση 15ετίας από της εκδόσεως του περιοδικού ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Κυκλοφορεί το νέο  τεύχος (2/2017) με μελέτες, άρθρα και την πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ

Του Χάρη Ανδρεόπουλου*

Με μελέτες και άρθρα επί ζητημάτων τα οποία αφορούν στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας και αποτελούν, εν όψει της προαναγγελθείσης συνταγματικής αναθεωρήσεως, συμβολή στο επιστημονικό διάλογο αναφορικώς με τα θέματα τόσο της θέσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην εκκλησιαστική, την ελληνική και τη διεθνή έννομη τάξη, όσο και του υφισταμένου νομοθετικού καθεστώτος των σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Κράτος και των βελτιώσεων που τούτο επιδέχεται, κυκλοφόρησε προσφάτως το νέο τεύχος (2/2017) των «Νομοκανονικών».

Περισσότερα...