ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

2η Ανακοίνωση του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του ΙΑΚΕ

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών ανακοινώνει προς τα μέλη, τους συνεργάτες, τους φίλους του και κάθε ενδιαφερόμενο, την παράταση της προθεσμίας υποβολής περιλήψεων, για τη συμμετοχή εισηγητών στο 8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με κεντρικό θέμα:

«Κοινωνία, Εκπαίδευση και Πολιτική: Σχέσεις και ανασχέσεις»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 8 έως 10 Ιουλίου 2022. Οι εργασίες θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των εισηγητών. Ταυτόχρονα, στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου εντάσσονται, για όσους εισηγητές επιθυμούν, συνεδρίες παρουσίασης εισηγήσεων από απόσταση, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης και αναρτημένες ψηφιακές ανακοινώσεις. Οι επίσημες γλώσσες του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική και οι εισηγητές θα μπορούν να υποβάλουν τις περιλήψεις τους στη γλώσσα που επιθυμούν.

Η προθεσμία υποβολής περιλήψεων παρατείνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότερα...

 

Πρόγραμμα για την Υποστήριξη του Γλωσσικού Γραμματισμού

Μετά την έκδοση της σχετικής έγκρισης από το ΥΠΑΙΘ, ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Υποστήριξη του Γλωσσικού Γραμματισμού, η εφαρμογή του οποίου συνεχίζεται και φέτος από την περυσινή σχολική χρονιά.

Στην Ομάδα Συντονισμού του Προγράμματος συμμετέχουν 11 Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού Έργου διάφορων ειδικοτήτων του ΠΕΚΕΣ Κρήτης. Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της επιστημονικής ευθύνης των συμμετεχόντων Συντονιστών/τριών του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, μεταξύ των οποίων και θεολόγοι εκπαιδευτικοί. Το Πρόγραμμα έχει διεπιστημονικό και διαθεματικό χαρακτήρα.

Τη Δευτέρα 20/12/2021, ώρα 18:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εισηγητική ενημερωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα, στην οποία μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα.

Για συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση, καθώς και για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερα…

 

Σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις στα Θρησκευτικά: Επιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις στα Θρησκευτικά»

Εισηγητής:

Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης,

Αν. Καθηγητής Παιδαγωγικής Επιστήμης και Θρησκευτικής Εκπαίδευσης

του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων στο 1ο και στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου κ. Ελένη Μιχαλοπούλου και τη Συντονίστρια Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ξανθή Αλμπανάκη. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος θεολόγοι εκπαιδευτικοί από τις εκπαιδευτικές περιφέρειες των συμμετεχόντων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Η διεύθυνση σύνδεσης έχει αποσταλεί με έγγραφο στις σχολικές μονάδες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 

Τα ιερά κειμήλια των Τεσσάρων Μαρτύρων στην ενορία Επισκοπής Ρεθύμνης

Το 1824, όταν ανακοινώθηκε η εκτέλεση των αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο, ο ιερέας Ευστάθιος Τσουράκης από το χωριό Μαρουλού Ρεθύμνης ήρθε στην πόλη και έγινε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων. Μετά την εκτέλεση, κατάφερε να πάρει το ακόνι, δηλαδή τη μικρή πέτρα, στην οποία ο δήμιος ακόνισε το σπαθί του, καθώς και λίγο από το αίμα των αγίων σε ένα κομμάτι βαμβάκι.

Αργότερα, παρευρέθηκε και στην ανακομιδή (εκταφή) των λειψάνων τους από τον επίσκοπο Ρεθύμνης Ιωαννίκιο και έλαβε και ένα τεμάχιο του αγίου λειψάνου.

Σχεδόν 180 χρόνια αργότερα, το 2002, οι απόγονοι του π. Ευστάθιου παραχώρησαν τα ιερά αυτά κειμήλια στην ενορία του χωριού Επισκοπή Ρεθύμνης, όπου πλέον διέμεναν. Εκεί φυλάσσονται μέχρι σήμερα, στον καθεδρικό ναό του Προφήτη Ηλία, και τιμώνται ιδιαίτερα την ημέρα μνήμης των αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων (28 Οκτωβρίου) και την Κυριακή των Μυροφόρων (δύο Κυριακές μετά το Πάσχα), επέτειο της παράδοσής τους στην ενορία.

Φέτος, τον Οκτώβριο 2021, η ενορία της Επισκοπής εξέδωσε ένα καλαίσθητο βιβλιαράκι 40 σελίδων με το ιστορικό των ιερών κειμηλίων, έγχρωμες φωτογραφίες τους, καθώς και ιστορικά στοιχεία για τους αγίους Τέσσερις Μάρτυρες και ορισμένες γενικότερες πληροφορίες για τους μάρτυρες και το μαρτύριο στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το βιβλίο πλαισιώνεται με προλογικό σημείωμα του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και με περιεκτικό κείμενο του κ. Μιχάλη Τρούλη για την ιστορία της Επισκοπής. Μετά από παραχώρηση της ενορίας, δημοσιεύεται ολόκληρο παρακάτω.

Δείτε την ψηφιακή έκδοση του βιβλίου

 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

We have 2 guests online

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1504164