THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Διδάσκοντας Θρησκευτικά με διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη για όλους, καθώς χρειάζεται να εργαστούμε μακριά από το οικείο σχολικό περιβάλλον, χωρίς τη φυσική παρουσία των μαθητών, με περιορισμούς και δυσκολίες. Η αποστολή μας είναι κρίσιμη, καθότι καλούμαστε να υποστηρίξουμε τους μαθητές μας εξ αποστάσεως. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου αναπτύσσεται, πλέον, σε περιβάλλον «σύγχρονης» εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρά τις προετοιμασίες που έχουν γίνει. Ας αισιοδοξούμε ότι τα προβλήματα θα παρέλθουν και ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στις τάξεις μας, σοφότεροι και δυνατότεροι. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπάρχουν.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε σύντομη πληροφόρηση και χρήσιμες διαδικτυακές διευθύνσεις, για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εργασίας σας κατά την τρέχουσα περίοδο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

Γεώργιος Στριλιγκάς

Περισσότερα...
 

Επιμορφωτικά σεμινάρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης ξεκινά, από την τρέχουσα εβδομάδα, νέο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και θέματα για την υποστήριξη των θεολόγων εκπαιδευτικών και για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα θέματα, με πληροφορίες για τα θέματα, τους εισηγητές και τις διαδικτυακές διευθύνσεις των σεμιναρίων, υπάρχει στη διεύθυνση: https://pekes.pdekritis.gr/epimorfosi

Περισσότερα...

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης (2020-21)

Αξιόλογα Εκπαιδευτικά Προγράμματα εκπονούνται και στο φετινό σχολικό έτος στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και μαθητές όλων των βαθμίδων. Αυτά είναι:

Α) Μία βόλτα στην ΟΑΚ

Β) Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: ο ζωγράφος του Θεού

Γ) Η ΕΙΚΟΝΑ: Κατανοώντας τα χρώματα και τα σύμβολα

Δ) «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το τίμημα!»

Ε) Το τραγούδι της λευτεριάς – Ταξιδεύοντας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

Στ) «Μικρός λαός και πολεμά» – Η Μάχη της Κρήτης 80 χρόνια μετά

Ζ) «Γεννήθηκα Ελληνίδα»

Η) Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Οικολογία

Θ) Τα Βότανα της Βίβλου

Περισσότερα...

 

 

Ενημερωτικές-επιμορφωτικές συναντήσεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι

Σας ενημερώνω για τις ενημερωτικές-επιμορφωτικές συναντήσεις, με θέμα «Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά: Τα νέα Προγράμματα Σπουδών», για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης μου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  1. Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00-14:00: Θεολόγοι που υπηρετούν σε Γυμνάσια της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου.
  2. Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00-14:00: Θεολόγοι που υπηρετούν σε Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου.
  3. Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00-14:00: Θεολόγοι που υπηρετούν σε Γυμνάσια Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων.
  4. Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00-14:00: Θεολόγοι που υπηρετούν σε Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων.
  5. Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00-14:00: Θεολόγοι που υπηρετούν σε Γυμνάσια των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου και Ρεθύμνου.
  6. Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, ώρα 12:00-14:00: Θεολόγοι που υπηρετούν σε Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου και Ρεθύμνου.
Περισσότερα...
 

Ενημερωτική συνάντηση για αναπληρωτές/τριες θεολόγους εκπαιδευτικούς

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι

Εύχομαι από καρδιάς γόνιμο και δημιουργικό το σχολικό έτος, καλή δύναμη στο έργο σας!

Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, ώρα 18:00-20:00, θα πραγματοποιήσουμε ενημερωτική συνάντηση για αναπληρωτές/τριες θεολόγους εκπαιδευτικούς, με θέμα: «Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά: Τα νέα Προγράμματα Σπουδών». Η συνάντηση θα γίνει από απόσταση, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings, στη διεύθυνση που έχει αποσταλεί με σχετικό έγγραφο στις σχολικές μονάδες. 

Η συνάντηση γίνεται απογευματινή ώρα, ύστερα από αιτήματα συναδέλφων, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής σας. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και γίνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου Θεολόγων - ΠΕ01

Γεώργιος Στριλιγκάς

 

Οδηγίες για την ενεργοποίηση του Webex Meeting μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Ξεκίνησε από το Υπουργείο Παιδείας η διανομή στους εκπαιδευτικούς λογαριασμών για το Webex Meetings και η ενεργοποίησή τους μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Το Webex Meetings προσφέρεται για την υλοποίηση σύγχρονης εκπαίδευσης από απόσταση και τηλεδιασκέψεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση ενός δωματίου Webex Meetings είναι να έχει ο εκπαιδευτικός λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Δείτε οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού και σύνδεσης στο Webex Meetings:

Σύντομος οδηγός για την ενεργοποίηση του λογαριασμού Webex Meetings (σύνταξη Λαγός Σταύρος, ΠΕΚΕΣ Κρήτης)

Σύντομες οδηγίες για συμμετοχή ή για δημιουργία μιας τηλεδιάσκεψης στο Webex Meetings

 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

We have 7 guests online

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1223317

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου: Του Λαζάρου, Βασιλείαν ασάλευτον παραλαμβάνοντες έχομεν χάριν... Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας (Εβρ. 12,28-13,8)

Επειδή οι χριστιανοί θα απολαύσουμε τέτοια άφθαρτα αγαθά αμετάθετα κι ασάλευτα κι επειδή παραλαμβάνουμε ήδη από δω με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος αρραβώνα και προοίμια της Βασιλείας αυτής πρέπει να μη λυπούμαστε και να μη αδημονούμε αλλά μόνο να ευχαριστούμε το Θεό που μας χάρισε στην παρούσα ζωή τα αγαθά αυτά και θα μας χαρίσει μεγαλύτερα στη μέλλουσα.

Περισσότερα...