ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Εργασίες που παραλάβαμε στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης του Γλωσσικού Γραμματισμού

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Γλωσσικού Γραμματισμού εντάσσεται στις δράσεις του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης. Ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κ. Λιάνας Καλοκύρη, Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων και με τη συμμετοχή 11 Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου διάφορων ειδικοτήτων. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε κατά το σχολ. έτος 2020-21, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, και αναμένεται να συνεχιστεί κατά το τρέχον σχολ. έτος. Στη χρονιά που πέρασε έλαβαν μέρος πολλοί εκπαιδευτικοί, από διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί θεολόγοι.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Παρακάτω δημοσιεύουμε δύο δείγματα της εργασίας των εκπαιδευτικών ομάδων, τα οποία εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και ιι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί τα προώθησαν για την ιστοσελίδα μας.

Το πρώτο παραλάβαμε από την κ. Σοφία Λασκαρίδου, θεολόγο εκπαιδευτικό στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Δείτε σύντομη περιγραφή της εργασίας των μαθητών εδώ...

Το δεύτερο είναι μια μαθητική εργασία που παραλάβαμε από την κ. Ιορδάνα Δούκη, θεολόγο εκπαιδευτικό στο ΓΕΛ Χάρακα Ηρακλείου κατά το σχολ, έτος 2020-21.

Δείτε την εργασία εδώ...

 

Αναβολή επιμορφωτικής συνάντησης - Νέα ημερομηνία

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι η προγραμματισμένη επιμορφωτική μας συνάντηση την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00-20:00, αναβλήθηκε ως προς το α΄ μέρος, λόγω του ότι συνέπεσε με άλλη εκδήλωση που προγραμματίστηκε την ίδια ώρα.

Στη συνάντησή μας παρουσιάστηκε μόνο το β΄ μέρος του αρχικού προγράμματος, με θέμα «Καλές πρακτικές για την εφαρμογή της ανεστραμμένης διδασκαλίας/τάξης» (Εισηγητής: Ιωάννης Τζωρτζάκης, Σ.Ε.Ε. Πολ. Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου).

Η ενότητα η οποία αναβλήθηκε θα παρουσιαστεί σε νέα συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την πρόταση του μεγαλύτερου μέρους των συμμετεχόντων, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, με θέμα:

«Αρχές προγραμματισμού της διδασκαλίας και αξιολόγηση της μάθησης στα Θρησκευτικά». Εισηγητής: Γεώργιος Στριλιγκάς, Σ.Ε.Ε. Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Η διεύθυνση σύνδεσης έχει σταλεί με σχετικό έγγραφο που έχει αποσταλεί στα σχολεία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 

Eπιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς με θέμα την ανεστραμμένη διδασκαλία/τάξη

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Ανανεώνω τις ευχές μου για υγεία και καλή δύναμη στο νέο σχολικό έτος!

Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης μου, με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και το νέο πλαίσιο αξιολόγησης του μαθητή στα Θρησκευτικά.

Η επιμορφωτική συνάντηση θα περιλαμβάνει εισηγήσεις στις εξής ενότητες:

  1. «Αρχές προγραμματισμού της διδασκαλίας και αξιολόγηση της μάθησης στα Θρησκευτικά». Εισηγητής: Γεώργιος Στριλιγκάς, Σ.Ε.Ε. Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.
  2. «Καλές πρακτικές για την εφαρμογή της ανεστραμμένης διδασκαλίας/τάξης». Εισηγητής: Ιωάννης Τζωρτζάκης, Σ.Ε.Ε. Πολ. Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.

Το 2ο μέρος της επιμόρφωσης στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που εισάγει ο Νόμος 4823/2021 στα κριτήρια και τη διαδικασία της αξιολόγησης του μαθητή στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Πληροφορίες για τη διεύθυνση σύνδεσης έχουν σταλεί στις σχολικές μονάδες.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συνάντηση είναι προαιρετική και γίνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 

Επιμορφωτική συνάντηση για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιοχής Σητείας

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 12:00-14:00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιοχής Σητείας (σχολικές μονάδες σε  Σητεία, Παλαίκαστρο, Τουρλωτή, Χανδρά), με θέμα «Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά».

Η επιμορφωτική συνάντηση θα γίνει στο ΓΕΛ Σητείας.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συνάντηση είναι προαιρετική και γίνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

We have 11 guests online

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1508301

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ 150 ΨΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΑΝΑΚΤΟΣ ΔΑΒΙΔ, ΚΑΘΙΣΜΑ Θ΄

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ 150 ΨΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΑΝΑΚΤΟΣ ΔΑΒΙΔ

ΚΑΘΙΣΜΑ Θ΄

ΨΑΛΜΟΣ ΞΔ΄-64

1.Εις το τέλος ψαλμός ωδής τω Δαβίδ ωδή Ιερεμίου και Ιεζεκιήλ και του λαού της παροικίας ότε έμελλαν εκπορεύεσθαι.

Ο Ευθύμιος ο συγγραφεύς εδώ μόνο την ανωτέρω επιγραφή έχει λέγοντας εις το τέλος κι αυτός επιγράφεται γιατί προφητεύει για την ελευθερία των σκλαβωμένων Εβραίων στη Βαβυλώνα εκ προσώπου των οποίων γράφηκε ο παρών αλλά και περί μεταβολής και θεοσεβείας των εθνικών αλλά και τι δηλώνει ψαλμός ωδής προείπαμε. Εγώ λοιπόν εδώ και τούτο προσθέτω σε αναπλήρωση της επιγραφής λέγοντας ότι τα λοιπά της ούτε στο εβραϊκό βρίσκονται ούτε κι άλλοι ερμηνευτές έχουν αλλά κάποιος αμαθής πρόσθεσε χωρίς να προσέξει ούτε το νόημα ούρα την ιστορία του ψαλμού επειδή ο Ιερεμίας δεν πήγε στη Βαβυλώνα παρά έλαβε άδεια από το Θεό να διατρίβει όπου βούλεται και διάλεξε να κατοικεί στην πατρίδα του και γράφει κι ο ίδιος πως κατέβηκε στις Τάφνες της Αιγύπτου μαζί με πολλούς άλλους Ιουδαίους όσους άφησε ο Ναβουζαρδάν κια εγένετο λόγος Κυρίου προς Ιερεμίαν εν Τάφναις λέγων λάβε σεαυτώ λίθους μεγάλους κι εκεί προφήτεψε κι άρα δεν αρμόζουν αυτά στους εκπορευόμενους από τη σκλαβιά παρά στους ευρισκόμενους στη σκλαβιά αλλά και οι τελευταίοι στίχοι πέντε τον αριθμό από επεσκέψω την γην και εμέθυσαν αυτήν μέχρι τέλους δίνουν να πιστέψει κανείς πως ο παρών εκδόθηκε από τον προφήτη αφού έλαβε βροχή πλούσια σε καιρό ανυδρίας και για τούτο και σε καιρό ανυδρίας και βροχής αρμόζει να λέγεται.

Περισσότερα...