ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Εορτή Τριών Ιεραρχών: Διαδικτυακή εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει εόρτια διαδικτυακή εκδήλωση, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, ώρα 17:00. Στόχος της εκδήλωσης είναι ο διάλογος και ο προβληματισμός για το μέλλον της Παιδείας στον τόπο μας, με επίκεντρο τη θέση των Νέων Τεχνολογιών στη ζωή μας.

Περισσότερα...

 

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. και το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν, στις 28-29 Ιανουαρίου 2022, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων εκπαιδευτικών, με διεθνή συμμετοχή, με γενικό θέμα «Θρησκευτική Εκπαίδευση: Σύγχρονες τάσεις και επικαιρότητα».

Λόγω των μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας  οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν διαδικτυακά.

Δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου...

Δείτε οδηγίες για τη συμμετοχή και την παρακολούθηση...

 

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε στις σχολικές μονάδες εγκύκλιο (Φ1/7274/ΓΔ4/21-01-2022) με θέμα την εορτή των Τριών Ιεραρχών σχολικού έτους 2021-22.

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι:

"Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας".

 

2η Ανακοίνωση του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του ΙΑΚΕ

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών ανακοινώνει προς τα μέλη, τους συνεργάτες, τους φίλους του και κάθε ενδιαφερόμενο, την παράταση της προθεσμίας υποβολής περιλήψεων, για τη συμμετοχή εισηγητών στο 8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με κεντρικό θέμα:

«Κοινωνία, Εκπαίδευση και Πολιτική: Σχέσεις και ανασχέσεις»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 8 έως 10 Ιουλίου 2022. Οι εργασίες θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των εισηγητών. Ταυτόχρονα, στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου εντάσσονται, για όσους εισηγητές επιθυμούν, συνεδρίες παρουσίασης εισηγήσεων από απόσταση, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης και αναρτημένες ψηφιακές ανακοινώσεις. Οι επίσημες γλώσσες του 8ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική και οι εισηγητές θα μπορούν να υποβάλουν τις περιλήψεις τους στη γλώσσα που επιθυμούν.

Η προθεσμία υποβολής περιλήψεων παρατείνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότερα...

 

Πρόγραμμα για την Υποστήριξη του Γλωσσικού Γραμματισμού

Μετά την έκδοση της σχετικής έγκρισης από το ΥΠΑΙΘ, ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Υποστήριξη του Γλωσσικού Γραμματισμού, η εφαρμογή του οποίου συνεχίζεται και φέτος από την περυσινή σχολική χρονιά.

Στην Ομάδα Συντονισμού του Προγράμματος συμμετέχουν 11 Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού Έργου διάφορων ειδικοτήτων του ΠΕΚΕΣ Κρήτης. Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της επιστημονικής ευθύνης των συμμετεχόντων Συντονιστών/τριών του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, μεταξύ των οποίων και θεολόγοι εκπαιδευτικοί. Το Πρόγραμμα έχει διεπιστημονικό και διαθεματικό χαρακτήρα.

Τη Δευτέρα 20/12/2021, ώρα 18:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εισηγητική ενημερωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα, στην οποία μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα.

Για συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση, καθώς και για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερα…

 

Σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις στα Θρησκευτικά: Επιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις στα Θρησκευτικά»

Εισηγητής:

Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης,

Αν. Καθηγητής Παιδαγωγικής Επιστήμης και Θρησκευτικής Εκπαίδευσης

του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων στο 1ο και στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου κ. Ελένη Μιχαλοπούλου και τη Συντονίστρια Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ξανθή Αλμπανάκη. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος θεολόγοι εκπαιδευτικοί από τις εκπαιδευτικές περιφέρειες των συμμετεχόντων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Η διεύθυνση σύνδεσης έχει αποσταλεί με έγγραφο στις σχολικές μονάδες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

We have 4 guests online

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1580902

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο ρόλος της θρησκείας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι

Η έννοια της θρησκείας και γενικά το γεγονός του θρησκευτικού φαινομένου χαρακτηρίζουν τον ευρωπαϊκό χώρο από τον 1ο έως και τον 21ο αι., μέσα από τη μοναδικότητα της δυναμικής παρουσίας του χριστιανισμού στο ευρωπαϊκό πολιτισμικό γίγνεσθαι. Αυτή η μοναδικότητα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι επηρεάζει με τις δικές της αρχές και σταθερές όλες τις συντεταγμένες του ευρωπαϊκού πνεύματος, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κυριάρχησε και επέβαλλε, ακόμη και με τη βία, κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας των κοινωνικών δομών. Θα ήταν πράγματι αδόκιμο να υποστηρίξει κανείς ότι ο Ευρωπαίος άνθρωπος δεν αποτελεί γέννημα θρέμμα του χριστιανισμού ακόμη και όταν αυτός ο ίδιος ως ευρωπαίος νεωτερικός και μοντέρνος διακηρύσσει τον απογαλακτισμό του από αυτόν.

Περισσότερα...